Környezeti politika

SIMON ISTVÁN E.V. KÖRNYEZETI POLITIKÁJA

A Simon István e.v. a fenntartható folyamatos fejlődés elvének megfelelően kívánja szolgálni a környezet védelmét és megóvását. Tevékenységünk, szolgáltatásaink ésszerű környezetbarát kialakítását, folyamatos továbbfejlesztését ezek érdekében valósítjuk meg, ezzel is hozzájárulva a jövő generációk létfeltételeinek, lehetőségeinek biztosításához.

A társadalmi környezet gazdagítása, a külső és belső kommunikáció az érdekelt felekkel, a természeti erőforrások optimális igénybevétele és hatékony felhasználása, a hulladék mennyiségének megfelelő mértékű csökkentése környezettudatos gondolkodásunk része.

Az ügyvezetés és valamennyi munkatársa elkötelezett a minőségi munkavégzés mellett a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzése, a környezetterhelés minimalizálása, valamint a környezeti teljesítmény folyamatos javítása iránt. Mindezek érdekében környezetirányítási rendszert (MSZ EN ISO 14001) vezettünk be és működtetünk a vállalkozás minden telephelyén, valamennyi tevékenységi körére.

A környezettudatos elkötelezettségünk az alábbi elvek mentén valósulnak meg:

 • Az MSZ EN ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerünket folyamatosan fejlesztjük.
 • A megfelelési kötelezettségeinknek (jogszabályokban foglalt követelményeknek és egyéb előírásoknak) maradéktalanul megfelelünk és partnereinktől is ezt várjuk el.
 • Együttműködünk az érdekelt felekkel (megrendelők, hatóságok, önkormányzatok, beszállítók, stb.).
 • Törekszünk arra, hogy tevékenységünk környezeti hatásait és kockázatait minimalizáljuk, valamint energia és anyagfelhasználásunkat optimalizáljuk és gazdaságilag ésszerű határokon belül csökkentsük.
 • Minden szükséges intézkedést megteszünk a környezetszennyezés, a környezeti veszélyek és károk megelőzése érdekében.
 • Arra ösztönözzük beszállítóinkat, hogy velünk megegyező irányvonalat képviseljenek.
 • Alvállalkozóink és üzleti partnereink kiválasztásánál is jelentős szempont munkájuk környezetre gyakorolt hatása.
 • A termelési folyamatokban folyamatosan vizsgáljuk a minőség és a környezeti hatások összhangját, és annak megvalósulását.
 • A tevékenységünkhöz köthető jellemző kockázatokat és lehetőségeket, környezeti tényezőket - veszélyes anyagok felhasználása, veszélyes és nem veszélyes hulladékok keletkezése, gépek berendezések üzemeltetése -, és azok hatásait elemezve célkitűzéseket és azok eléréséhez terveket fogalmazunk meg. Céljaink megvalósulását objektív működési adatok alapján képzett fajlagos mérőszámok alkalmazásával követjük nyomon.
 • Tudatosabbá, szabályozottabbá tesszük tevékenységünket azzal, hogy dolgozóinkkal ismertetjük, mit kell tenniük a környezet védelme érdekében illetve a környezettudatosságuk erősítését, a környezet iránti fokozott elkötelezettségüket rendszeres képzéssel segítjük elő. Célunk, hogy természetes igényükké váljon az a környezet, amelyben érdemes élni.
 • Környezeti teljesítményünket rendszeresen felülvizsgáljuk a bevezetett és folyamatosan fejlesztett - az ISO MSZ EN 14001 szabvány követelményeinek megfelelő -, környezetirányítási rendszer működtetése során.

Vállalatunk minden munkatársától elvárjuk, hogy tevékenységét környezeti politikánk elvei szerint végezze.

Szabadbattyán, 2016.11.01.

Link

Termékek

CCMS

CCMS

kapcsolat

Amennyiben kérdése lenne az oldalunkon látott termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban keressen minket bizalommal.

Cím: H-8152 Kőszárhegy
  Kandó Kálmán u. 2.
Telefon: +36-22/588-088
Fax: +36-22/588-146
Weboldal: http://www.simonceg.hu/
E-mail: info@simonceg.hu
Facebook: www.facebook.com/simonceg
Linkedin: www.linkedin.com/company/simon-plastics-and-metal-components
GPS: N47,1186 E18,3745