Illusztráció az alábbi tartalomhoz: A Simon az Év Beszállítója – A kőszárhegyi vállalat 35 évnyi munkáját ismerték el

A Simon az Év Beszállítója – A kőszárhegyi vállalat 35 évnyi munkáját ismerték el

A Nemzeti Befektetési Ügynökség a Pesti Vigadó koncerttermében tartotta az „Év Befektetője” gálaműsorát, amelyen idén megyei vállalat képviselőit is színpadra szólítottak.

Az „Év Befektetője” gálán minden évben az elmúlt év legjelentősebb beruházásait végrehajtó vállalatok, valamint egy ipari park és egy hazai beszállító részesülnek elismerésben. Ez utóbbi idén a műanyag termékeket előállító kőszárhegyi Simon cég lett, amely a gálán az „Év Beszállítója” címet vehette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől. A miniszter ünnepi beszédében utalt a keleti nyitás eredményeire. Elmondta: az európai recesszió ellenére hazánk ipara erősödik. Ehhez szükség volt arra a fordulatra, amely 2010-ben vette kezdetét. Mára a kezdeti közel 90 százalékos nyugati gazdasági kiszolgáltatottsággal szemben 58 százalékos a hazai piac keleti becsatornázottsága.

Az „Év beszállítója” díjat a kőszárhegyi vállalkozás alapítója, Simon István két gyermeke, Péter és Zulejka társaságában vette át. Rajtuk kívül a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) – más kategóriákban – díjazott még gyógyszeripari multit, hazánkban új gyártóhelyeket létesítő akkumulátorgyártó világcéget, valamint dinamikusan fejlődő ipari parkot is.

A mára cégcsoporttá gyarapodó vállalat 1985-ben alakult egyszemélyes vállalkozásként, amely azóta is 100 százalékos magyar tulajdonban van. Közben azonban az ország meghatározó műanyagipari gyártójává növekedett. A jelentős részben autóipari partnerek számára beszállító vállalkozást immár 5 esztendeje Simon Péter, az alapító Simon István fia vezeti, aki lapunknak elmondta, az „Év Beszállítója” díj elnyeréséről csupán nemrégiben értesítette őket a HIPA, amely a lehetséges jelöltek közül a kiválasztási folyamatot zárt ajtók mögött bonyolította. Meglepetésként érte hát a megtiszteltetés az idén 35 esztendős vállalatot, amely épp szervezeti átalakítás előtt áll. A Simon István e. v. ugyanis február 20-ától Simon Plastics Kft. néven folytatja tevékenységét.

Mint Simon Péter fogalmazott, a díjban, amely számukra nagy megtiszteltetés, minden bizonnyal kifejeződik az elmúlt 35 év stabilitása, folyamatos gyarapodása és a vevők elégedettsége. A technológiájában is folyamatosan fejlődő vállalat jelenleg több mint 400 kollégával dolgozik, az eddigi legnagyobb, 1200 tonnás fröccsöntő gépük pedig épp e hét elején érkezett meg hozzájuk. Talán épp a vevői igények proaktív kielégítése az a tényező, amely miatt a vállalat az autóipar nehézségei ellenére is stabil növekedési pályán áll.

 

A Fehérvár TV híradójában (09:41 – 12:42 között) az alábbi linken tekinthető meg a tudósítás:

https://www.fehervartv.hu/video/index/30195

Vissza a kezdőlapra