Illusztráció az alábbi tartalomhoz: A versenyképesség-növelő támogatási program

A versenyképesség-növelő támogatási program

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében adtunk át támogatói okiratot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A munkahelyek megvédése mellett már a gazdaság fellendítése is látszik, a cégekkel kapacitásuk növeléséről, új technológiák alkalmazásáról, és termékkínálatuk bővítéséről tárgyaltunk.

 Nagyon örülök, hogy a Fejér megyei cégek élnek a kormány gazdaságtámogató programjaival, és nyernek vissza nem térítendő támogatást. A külügy által indított programban 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalták.

 

A fejlesztéseknek köszönhetően 143 618 munkahelyet sikerül megvédeni, ehhez a kormány 178,5 milliárd forintnyi támogatással járul hozzá. A Honsa Alkatrész Kereskedelmi Kft. 564,81 millió forintos beruházása 282,4 millió forint állami támogatást kap. A Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft. 577,35 millió forintos beruházása 287,27 millió forintos költségvetési támogatással számolhat.

 

A kőszárhegyi Simon Plastics Kft. 525,82 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 262,91 millió forinttal járul hozzá.

 

A vírus az emberélet mellett a megélhetést is fenyegeti, a kormány ezért folytatja a munkára építő gazdaságpolitikát. A válság bizonytalanná tette a világpiaci kilátásokat, ezért belföldön a lehető legjobb feltételeket kell biztosítani az újrakezdésre készülő cégek számára. Forráshiány miatt senki nem lesz elutasítva!

 

Vissza a kezdőlapra