Illusztráció az alábbi tartalomhoz: Erős, vállalkozni tudó családok nélkül aligha lesz erős hazánk

Erős, vállalkozni tudó családok nélkül aligha lesz erős hazánk

A kormányzati portálon írtak cégünkről: Erős, vállalkozni tudó családok és családi hagyományok nélkül aligha lesz erős hazánk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Fejér megyei Kőszárhegyen, ahol ünnepélyesen átadta Simon István egyéni vállalkozó telephely-fejlesztési beruházását.

 

A kormányfő hangsúlyozta: nem igaz, hogy csak a privatizált állami cégekből lehet és lehetett sikert elérni a magyar vállalkozói világban. Igenis voltak Magyarországon a '80-as években induló vállalkozók, akik kijárva a vállalkozások iskoláját, megmászva a lépcsőfokokat eljutottak ide, ahol most vagyunk – fogalmazott.
 

Orbán Viktor megjegyezte, hogy az egyéni vállalkozás mintha kihalt volna a mai modern világból, amelyet kft.-k és részvénytársaságok uralnak, mert az egyéni vállalkozások ebben az évezredben nem elég jók Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy sok helyen indultak el hasonló cégek, és előbb-utóbb a család kezéből kikerült az érték, amit létrehozott. Hozzátette: Kőszárhegyen az ellenkezőjét tapasztalni, és a jövőt is családi vállalkozásként kívánják megélni.

A miniszterelnök elmondta: tárgyalt a cégtulajdonossal, és szándékegybeesést nyilvánítottunk ki további fejlesztések dolgában. A másik egyeztetésük egy tanműhely működtetéséről szólt. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: a kormány a magyar gazdaság jelentős gyengeségeként tartja számon a jó minőségű szakmunkásképzés hiányát. 


Bővebben: http://2010-2014.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/videok/orban-viktor-beszede-koszarhegyen

 

Vissza a kezdőlapra