Véletlenszerű kép fotótárunkból.

GINOP- 5.2.4-16-2016-00791

A kedvezményezett neve: Simon István egyéni vállalkozó
A projekt címe: Gyakornokok Simon István egyéni vállalkozónál 
A szerződött támogatás összege: 10.850.172,- Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tartalmának bemutatása:

A gyakornoki program kapcsán, cégünk új gyakornoki helyek betöltésére kapott lehetőséget, ezzel növelve a vállalkozás létszámát. Erre legkézenfekvőbbnek tűnt, hogy a nálunk duális képzésben részt vevő gépgyártás technológus technikus és szerszámkészítő tanulókkal kötjük meg a gyakornoki szerződést.

Gyenis Józsefet, gyakornokként az egyik legnagyobb odafigyelést, és precizitást igénylő szikraforgácsoló területre vettük fel, míg Sági Richárd és Nyírő Mátyás a szerszámüzemben állt munkába.  A tanműhelyünkben, illetve szerszámüzemben eltöltött tanulóévek alatt, szakmai és vizsgakövetelményekhez teljesítéséhez szükséges ismereteket megszerezték. Munkájukhoz szükséges kellő helyismerettel is rendelkeztek.

Mentorunk, Mester Péter több éves szakmai tapasztalattal, mester oklevéllel rendelkező, mindenki által elismert szakember. Szakmai támogatáson túl, segítette a gyakornokokat a saját döntéseik meghozatalában, annak reményében, hogy a saját sikeres szakmai útjukat járhassák. Ehhez felhasználta a GINOP oktatási keretek alapján általa elkészített gyakornoki munkaterveket, mely 3 szakaszos bontásban tartalmazza a program sikeres lebonyolításához szükséges gyakornoki feladatokat. Folyamatosan segítette a gyakornokokat szakmai fejlődésükben, beilleszkedésükben és egyéb számukra megoldandó problémák felmerülése esetén is.

A tervekben leírt szakmai program teljesítésének szakszerű, precíz végrehajtásához elengedhetetlen volt a modern eszközök beszerzése. A GINOP támogatás segítségével jó minőségű, a kor elvárásainak megfelelő szerszámokat, berendezéseket tudtunk beszerezni, kiegészítve ezzel a már meglévő eszközeinket. A felfogó és megmunkáló eszközök mellet, ott sorakoznak a mérőeszközök, sablonok és kaliberek is. Ezeket a beszerzésre került eszközöket a napi munkatevékenység során használtuk, így még nagyobb hatékonysággal tudtunk eljárni munkánk folyamán. Elsősorban a gépi megmunkálási folyamatainkat tudtuk általuk felgyorsítani, pontosabbá, precízebbé tenni. Az alap gépi megmunkálási folyamatok-esztergálás, marás, köszörülés- ismerete és alkalmazása egy szerszámkészítő szakember számár is elengedhetetlen szakismeret.

A szerszámkészítésben és az ehhez kapcsolódó gépi forgácsolási folyamatokban nagy pontosságú alkatrészeket kell gyártani és a helyükre építeni. A mindennapi munkafolyamataink során olyan precíz, nagy pontosságú részméréseket, méréseket kell, végzünk, ahol a megmunkálandó darabok méreteit és az elvégzett munkáink pontosságát tudjuk ellenőrizni, amelyek elengedhetetlenek a szakma által megkívánt minőség előállításához.  Ebben nagy segítségünkre van új nagyképernyős HE400 horizontális mérő- projektorunk. A lehetséges eltéréseket nagy pontossággal tudjuk kimutatni. A javításukat, szakmai egyeztetések során a mentoruk által adott utasítások, támogatások alapján, a lehetőségeikhez mérten a mentoráltak végezték el. Amennyiben az ő szaktudásuk már nem volt elegendő, a mentor vagy egy megfelelő szaktudással rendelkező kolléga segítette őket.

A gyakornoki programban meghatározott szakaszok végén írásban kerül értékelésre a gyakornok addigi tevékenysége. Az értékeléseket minden alkalommal szóban is megkaptál a mentoráltak. Ezen alkalmakkor konzultációs lehetőség is biztosítottunk számukra. Itt alkalmuk nyílt saját tapasztalataik, észrevételeik visszacsatolásra is a mentor, a területvezető és a HR osztályról jelen lévő kollégák számára is A segítő-fejlesztő értékelés kapcsán, új rövid, és hosszabb távú tervek jelentek meg, amelyek egy részét már a projekt alatt megvalósítottunk, másik része pedig túl mutat a projekt időtartamán. A gyakornokok mindegyikénél, igaz nem egyező mértékű- fejlődést értünk el.

A folyamatos vevői elvárásoknak való megfelelés, állandó fejlesztésekre késztet minket.

Ennek velejárója, hogy folyamatosan fejlesszük a dolgozóink szakmai tudását. Kötelességünknek érezzünk valamit visszaadni abból a tudásból, hozzá értésből, amit megtapasztalhattunk munkánk során.   Tudjuk, hogy a projektben résztvevő kollégáknak további tanulásra lesz még szüksége a további szakmai fejlődésük érdekében. A program segítséget adott nekünk abban, hogy sok-sok odafigyeléssel, szakmai támogatással elindítsuk őket ezen a soha véget nem érő úton.

 

  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.06.30.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00791
Vissza a kezdőlapra