Véletlenszerű kép fotótárunkból.

GOP-2.1.1-09/A/2-2010-0362

A projekt azonosító száma: GOP-2.1.1-09/A/2-2010-0362

A projekt címe: Simon Műanyagfeldolgozó Fémtömegcikk Gyártó Egyéni Cég kapacitásbővítő és minőségjavító beruházása
 
A pályázaton elnyert összeg: 24.876 eFt, mely az elszámolható költségek 35 %-a, vagyis a projekt összköltsége 71.074 ezer Forint.

A három darab fröccsöntőgép segítségével a Tyco electronics Hungary Kft-nek kívánunk beszállítani. A gépekkel meg tudunk felelni az egyre növekvő minőségi és mennyiségi igényeknek. A fröccsöntőgépekkel autóipari alkatrészeket (műszaki műanyagok) fogunk gyártani.
Míg régebben a termékeink zömét egyszerűbb mérőeszközökkel (pl. tolómérő) tudtunk ellenőrizni, ma már ez a módszer gyártmányaink jelentős részénél nem elégséges, mert a vevők - a termékek auóipari jellegénél fogva - jóval pontosabb méréseket kívánnak meg, amihez már egy nagyságrenddel pontosabb mérőeszköz szükséges. Ezen kívül az alkatrészek bonyolultsága miatt sok olyan méret van, amit más eszközzel nem is lehetne mérni. Ehhez szükséges a mérőgép beszerzése.
A folyásindex mérő beszerzését az indokolja, hogy több temékünknél, amelyek nagyon érzékenyek az alapanyag változásra, a vevő eleve előírta a folyásindex ellenőrzését. Egy esetleges reklamáció esetén fontos, hogy bizonyítani tudjuk, az alkatrészt nemcsak a megfelelő alapanyagból, hanem az alapanyag megfelelő feldolgozásával is gyártottuk. Ennek bizonylatolására alkalmas eszköz az MFI teszter.
A zárt láncú technológia miatt vált szükségessé a felszívók, proporcionális szelepek és tartályok beszerzése, mellyel elérjük, hogy emberi beavatkozás nélkül kerülhet az alapanyag a fröccsöntőgépekhez.
A megvásárolandó színkeverők segítségével tudjuk stabilizálni a gyártási folyamatokban a homogén színeléréseket RAL skála szerint, míg a jobb minőség garantálása érdekében az alapanyag nedvességtartalmát 0,0,3% alá kell csökkenteni, melyet az alapanyag szárítók beszerzésével tudunk megoldani.

A fenti gépek és berendezések a legújabb technológiát képviselik, ezáltal kevesebb selejtet termelnek, a teljesítményükhöz képest kevesebb elektromos áramot fogyasztanak, valamint nagyobb a kapacitásuk. Ezekkel a tulajdonságaikkal hozzájárulnak a cég által képviselt környezetvédelmi, energia és anyagtakarékossági célokhoz és természetesen tovább erősítik a cég beszállítói pozícióját.
Ma már egy vállalkozásnak nem csak a megfelelő minőségű termékek előállítására kell törekednie, hanem arra is, hogy a gyártás során figyelembe vegye a környezetére gyakorolt hatásokat, tudatosan irányítsa azokat a folyamatokat, amik kihatnak a környezetre. Ahhoz, hogy ez a tevékenység összhangban működjön a megfelelő normatívákkal, fontos az integrált minőségi- és környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése és fenntartása, mely szintén a jelen projekt részét képezi.
 
A pályázaton elnyert összeg: 44.015 eFt, mely az elszámolható költségek 29,68 %-a, vagyis a projekt összköltsége 148.261 ezer Forint.

Közreműködő Szervezet: MAG Zrt. - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
A projekt kezdő napja 2010.01.22., a fizikai megvalósítás napja 2011.06.30.

Vissza a kezdőlapra