Véletlenszerű kép fotótárunkból.

GOP-2.1.1-11/B-2011-0138

A projekt azonosító száma: GOP-2.1.1-11/B-2011-0138

A projekt címe: Simon István egyéni vállalkozó kapacitásbővítő és minőségjavító komplex technológiai fejlesztése

 
A pályázaton elnyert összeg: 100.000 eFt, mely az elszámolható költségek 29,88 %-a, vagyis a projekt összköltsége 334.726 ezer Forint.

A projekt indokoltságában való elsődleges szerep a piaci pozíciók megerősítése, illetőleg a piacon való maradás lehetősége volt. 2009. ősze óta az árbevétel folyamatosan emelkedik, mely az egyre növekvő megrendelési mennyiségnek és ezáltal a folyamatos kapacitásbővítésnek köszönhető. A projekt kezdetekor azonban a fejlődés szűk keresztmetszetét az elégtelen kapacitás jelentette. A kapacitás hiányosságaira adott megoldást a 10 termékszerkezethez igazodó méretű, kapacitású és felszereltségű fröccsöntőgép beszerzése. A korábbi géppark is alkalmas volt a magas minőségű gyártásra, de a fejlesztés során lényegesen testre szabottabb eszközök beszerzésére került sor.

A jó minőségű alkatrészeket gyártó alvállalkozók számára a megrendelések stabil, kiszámítható üzletmenetet biztosítanak, hosszabb távon garantálva a cég működését és a munkahelyeket. A magas színvonalú gyártást a színezékadagolók, como boxok, szerszámtemperálók beszerzése, míg a termékek ellenőrzését a mechanikus tapintórendszer megvásárlása segítette elő.

A vállalkozás hitet tett a környezetközpontú fenntartható fejlődés mellett, ezért vezette be a integrált minőségügyi és környezetközpontú irányítási rendszert 2009-ben. A nagyteljesítményű hulladékbálázó beszerzése a környezet károsításának minimalizálását szolgálta.

A cég kiemelt jelentőséget tulajdonít a munkaerő folyamatos belső képzésének, a motiváció megfelelő szinten tartásának. A növekedés szükségessé tette azonban a szervezeti struktúra átalakítását, a vezetői posztok újrapozícionálását, a mérnöki létszám bővítését és megerősítését. Ennek oka, hogy egyre magasabb előkészítettséget igényel a gyártás (már nem a megrendelő biztosítja az alapanyagot, házon belül kell elvégezni a szerszámjavításokat, sőt akár a szerszámgyártásokat, stb), ezért volt szükség a magas színvonalú fémmegmunkáló gépek beszerzésére, illetve a raktári kiszolgálás fejlesztése érdekében a vonalkódos rendszer bevezetésére.

Egy ilyen projekt tovább erősítheti cégünk az autóipar beszállítói piacának legjelentősebb vállalatai felé való kötődését, noha vevőink már jelenleg is stratégiai partnerként tekintenek ránk. 
A pályázaton elnyert összeg: 100.000 eFt, mely az elszámolható költségek 29,88 %-a, vagyis a projekt összköltsége 334.726 ezer Forint.

Közreműködő Szervezet: MAG Zrt. - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
A projekt kezdő napja 2011.05.31., a fizikai megvalósítás napja 2013.03.25.

Vissza a kezdőlapra