Véletlenszerű kép fotótárunkból.

GOP-2.1.1-11/B-2012-0199

A projekt azonosítója: GOP-2.1.1-11/B-2012-0199

A projekt címe: Simon István egyéni vállalkozó kapacitásbővítő és minőségjavító komplex technológiai fejlesztése Kőszárhegyen


A pályázaton elnyert összeg: 100.000 eFt, mely az elszámolható költségek 34,97 %-a, vagyis a projekt összköltsége 285.929 ezer Forint.

A projekt indokoltságában való elsődleges szerep a piaci pozíciók megerősítése, illetőleg a piacon való maradás lehetősége volt. 2009. ősze óta az árbevétel folyamatosan emelkedik, mely az egyre növekvő megrendelési mennyiségnek és ezáltal a folyamatos kapacitásbővítésnek köszönhető. Jelenleg azonban a fejlődés szűk keresztmetszetét 2 dolog jelenti: egyrészt a géppaletta felfelé bővítése, másrészt az autóipari elvárásoknak megfelelő minőségfejlesztés.

A jó minőségű alkatrészeket gyártó alvállalkozók számára a megrendelések stabil, kiszámítható üzletmenetet biztosítanak, hosszabb távon garantálva a cég működését és a munkahelyeket. A magas színvonalú gyártást az automatizálás növelése a robotizálás révén, szállító-, szárító- és adagoló rendszer, como boxok, szerszámtemperálók beszerzése, míg a termékek ellenőrzését a mérőmikroszkópok és a mérőgép megvásárlása segíti elő.

A vállalkozás hitet tett a környezetközpontú fenntartható fejlődés mellett, ezért vezette be a integrált minőségügyi és környezetközpontú irányítási rendszert 2009-ben. A nagyteljesítményű daráló, valamint a fröccsöntőgépekhez köthető lassú fordulatú darálók beszerzése a környezet károsításának minimalizálását szolgálja azáltal, hogy a gyártási selejtet újrafeldolgozhatóvá alakítja. A környezetvédelmet szolgálja továbbá az újonnan bevezetendő szabadhűtő rendszer energiatakarékos megoldása.

A cég kiemelt jelentőséget tulajdonít a munkaerő folyamatos belső képzésének, a motiváció megfelelő szinten tartásának. A növekedés szükségessé teszi azonban a szervezeti struktúra átalakítását, a vezetői posztok újrapozícionálását, a mérnöki létszám bővítését és megerősítését. Ennek oka, hogy egyre magasabb előkészítettséget igényel a gyártás (már nem a megrendelő biztosítja az alapanyagot, házon belül kell elvégezni a szerszámjavításokat, sőt akár a szerszámgyártásokat, stb), ezért van szükség a CNC vezérlésű tömbszikra forgácsológép beszerzésére, illetve a raktári kiszolgálás fejlesztése érdekében a targonca valamint a kézi hidraulikus raklapszállítók megvásárlására.

A beruházás révén versenypozíciói jelentős javulását várjuk vevőink beszállítói piacán. Ehhez kívánjuk igénybe venni a jelen pályázat nyújtotta támogatást.

Vissza a kezdőlapra