Véletlenszerű kép fotótárunkból.

KDOP-1.1.1/C-11-2011-0111

A projekt azonosítója: KDOP-1.1.1/C-11-2011-0111

A projekt címe: Simon István egyéni vállalkozó telephelyfejlesztési beruházása Kőszárhegyen


A Simon Műanyagfeldolgozó a fejlődés szűk keresztmetszetét jelentő elégtelen gépi-technológiai kapacitást 2013-ban egy százmillió forinttal támogatott, 334 millió Ft-os GOP pályázat keretei között oldotta meg. A megnövekedett termelés eredményezte a tárolókapacitás szűkösségét.

A vállalkozás elsődleges célja egy olyan raktár kialakítása volt, ami a lehető legoptimálisabb, legjobban megközelíthető és leggyorsabban tudja biztosítani termelőüzemek alapanyag-ellátását, valamint az alapanyagok és késztermékek átlátható raktározását. Másodlagos célként szerepelt egy 1500 négyzetméteres szerelde kialakítása, ahol a jelenlegi fröccsöntésnél komplexebb tevékenységeket is el tudunk látni. A projekt

célcsoportjaiként szerepelnek a munkavállalók, akik az eddigieknél kényelmesebben tudják végezni munkájukat egy kifejezetten saját célra kialakított telephelyen.

 

Már a tervezéskor nagy gondot fordítottak a gazdaságos üzemeltetésre, környezetkímélő megoldásokra. A fejlesztés során három szinten nettó 4452 nm terület jött létre, melyből 2952 nm a földszinti raktárrész – benne a raktárosok adminisztrációs és tartózkodási helye, valamint a szociális blokkok. Az emeleten 1500 nm szolgálja a cég adminisztrációját, és lehetőséget ad utóműveleti, szerelési műhelyek kialakítására. A projektnek nem volt része, de a kivitelezéskor a három szint közé teherlift lehetőségét biztosították. Az épülethez tartozik még az előírásoknak megfelelő számú parkoló és kerékpártároló is.

A vállalkozás a beruházás révén a jelenlegi alapanyag, félkész- és késztermék tároló kapacitását háromszorosára tudja bővíteni.

A projekt költsége meghaladta az 542 millió forintot, melyből 100 millió forint európai uniós pályázati támogatás, 130 millió forint OTB Bank Nyrt. által folyósított MFB bankhitel, és több mint 312 millió forint saját erőből származik.

A támogatás a meglevő 190 fő mellé további 52 fő foglalkoztatását biztosította az egyéni vállalkozásban, valamint indukált további 442 millió Ft beruházást.

Vissza a kezdőlapra